Vlada snizila trošarine

Bez autora
Mar 07 2011

Zbog nestabilnosti tržišta sirovom naftom i nastojanjem da se umanji štetno djelovanje tog tržišta na maloprodajnu cijenu pogonskih goriva, Vlada je na izvanrednoj sjednici donijela odluku prema kojoj će sniziti trošarine na sva pogonska goriva 0,15 kn/l. S obzirom na to da plavi dizel nema trošarinu za 0,15 kn po litri, smanjuje se naknada za HANDA-a, tj. ukida se. Mjera vrijedi od 8.3. do 31.12.2011. godine. Smanjenje trošarina znači manje proračunske prihode od otprilike 25 milijuna kuna mjesečno. U ovom trenutku, s obzirom na nestabilnost na ukupnom tržištu nafte i s obzirom na pritiske koji se javljaju, procijenili smo da to proračun može podnijeti s obzirom da se nalazimo na početku godine.

Vlada snizila trošarineZbog nestabilnosti tržišta sirovom naftom i nastojanjem da se umanji štetno djelovanje tog tržišta na maloprodajnu cijenu pogonskih goriva, Vlada je na izvanrednoj sjednici donijela odluku prema kojoj će sniziti trošarine na sva pogonska goriva 0,15 kn/l.

S obzirom na to da plavi dizel nema trošarinu za 0,15 kn po litri, smanjuje se naknada za HANDA-a, tj. ukida se. Mjera vrijedi od 8.3. do 31.12.2011. godine.

Ministrica financija Martina Dalić izjavila je da smanjenje trošarina znači manje proračunske prihode od otprilike 25 milijuna kuna mjesečno.

U ovom trenutku, s obzirom na nestabilnost na ukupnom tržištu nafte i s obzirom na pritiske koji se javljaju, procijenili smo da to proračun može podnijeti s obzirom da se nalazimo na početku godine, kazala je Dalić novinarima nakon zatvorene sjednice Vlade.

Isto tako želim istaknuti da ćemo, ukoliko se i kada se cijene nafte stabiliziraju, kada počnu ponovno padati, razmotriti mogućnost vraćanja trošarina na iznos na kojem su bile prije ovoga sniženja, rekla je ministrica financija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik